Virtualisatie wordt gebruikt als verzamelnaam voor IT-functies die worden geleverd zonder dat ze fysiek aanwezig zijn. Er wordt een abstracte laag software aangebracht die de fysieke hardware loskoppelt van het besturingssysteem, applicaties of server.

Voordelen Virtualisatie

Door het loskoppelen van fysieke hardware van functionaliteit kunnen diverse voordelen behaald worden:

  • de IT-omgeving is eenvoudiger te centraliseren en daardoor eenvoudiger te beheren.
  • resources zijn flexibeler in te zetten, het is eenvoudiger om het aantal desktops, servers en applicaties (tijdelijk) uit te breiden of te verminderen.
  • door gebruik te maken van provisioning en automatiseringstechnologieën worden de beheervoordelen van virtualisatie nóg meer benut.
  • high availability en disaster recovery scenario's zijn eenvoudiger te realiseren en tegen lagere kosten dan zonder virtualisatie.
  • de capaciteit van de hardware wordt beter benut door meerdere functionaliteiten, virtuele servers of besturingssystemen te combineren op één fysiek systeem.
  • door de capaciteit van hardware beter te benutten is er minder hardware nodig en kan er bespaard worden op rackspace en electriciteit.
  • Zeer mobiel gebruik, daar de gebruiker slechts een internetverbinding nodig heeft om te werken.


De virtualisatie van desktop, applicaties, server en/of storage kan vele voordelen bieden. Maar net als iedere vorm van technologie is het niet een oplossing voor álle uitdagingen in IT. Van belang is om van te voren af te wegen welke doelen u wilt behalen met virtualisatie. Virtualisatie is geen doel, maar een middel uw IT-omgeving (bijvoorbeeld) beter beheerbaar, flexibeler, kostenefficienter en robuuster te maken.
 

Waarom Venax?
Venax is als geen ander in staat om duidelijk uit te leggen wat de mogelijkheden zijn van de diverse oplossingen en een advies uit te brengen over de (combinatie van) technologieën die het beste ingezet kunnen worden in uw omgeving. We kunnen u uitstekend adviseren over de oplossingen van Citrix (XenDesktop, XenApp, XenServer), Microsoft (App-V, Softgrid, MED-V) en VMware. Met tientallen gecertificeerde specialisten en de erkenning van klanten en leveranciers is Venax één van de leidende Virtualisatie specialisten in België.


Omdat Virtualisatie vaak een nieuwe manier van werken voor zowel de IT-afdeling als gebruikers met zich meebrengt en de beschikbaarheid van de IT-voorzieningen zeer hoog moet zijn, is het voor veel ondernemingen een logische stap om op outsourcing over te gaan, inclusief hosting en beheer. Ook in dat geval kunt u blijven rekenen op de ondersteuning en expertise van Venax.

 

Diensten - Virtualisatie